WALTER DAMEN – Advocaat

E-mail: walter.damen@advocatenkantoordamen.be

GSM: 0495 23 49 57

Walter Damen studeerde rechten aan Ufsia en de Universiteit Leuven en behaalde nog bijkomende certificaten in gerechtelijke geneeskunde, bemiddelen bij conflicten en jeugdrecht. Hij begon zijn stage aan de Brusselse balie in 1996 maar keerde na 1 jaar terug naar zijn thuisbasis Antwerpen. De volgende twee jaren vervolledigde hij zijn stage bij het advocatenkantoor Peeters & Partners, alwaar hij een brede opleiding genoot o.a. in familierecht, huurrecht, handels en economisch recht en verkeersrecht.

In 1999 startte hij zijn eigen kantoor en specialiseerde hij zich meer en meer in het strafrecht. Meester Damen is een begenadigd strafpleiter met reeds meer dan 50 assisenzaken op de teller. In 2017 was hij een van de strafpleiters die door Gilles De Coster werd geïnterviewd voor de Canvas-documentairereeks Strafpleiters. Inmiddels bouwde hij een succesvol kantoor uit, waarbinnen ook specialisering in andere rechtsgebieden dan strafrecht bereikt kon worden.

Naast zijn werk als advocaat, heeft Walter Damen als co-auteur reeds verschillende boeken uitgebracht. Meester Damen is tevens een veelgevraagd spreker, geeft regelmatig lezingen en duiding in de media en hij schrijft een wekelijkse column in Gazet van Antwerpen.

Momenteel doctoreert hij in de Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Zijn doctoraat handelt over de natuurrechtelijke toetsing van de terreurwetgeving.

Walter Damen is houder van het getuigschrift ‘bijzondere opleiding cassatieprocedure in strafzaken’. Dit betekent dat hij gemachtigd is om voor het Hof van Cassatie op te treden in strafzaken.